Saturday, November 27, 2010

bila dah buat salah, sume taknak mengaku

assalammualaikum.
hye peeps. 

harini aku keje pagi. so far, wad tue tak bz sgt. berakhirlah keje di surgical ward arini. OMG. esok masuk wad paed lg. haih! tlg lah bg aku wad yg best2 sikit. harini begang ngn cafe. kitorang dah antar order awal okies. area pukul 11 am camtu. siap ada memo yg ktrg akan dtg balik pukul 12 noon. pny lah countdown masa nak melantak, sampai2 je kt cafe makanan kitorang xde. bikin hati panas je. tny lah abg tue.
"abg, mknn pukul 12 pny da siap?'' 
muke abg tue mcm kasi hint yg diorang wat2 lupe je. then dia boleh kasi alasan yg sgt kelakar. 
"sowry la dik. td minyak masak takde. lambat sikit masak" 

hello cik abg, kalau nk kelentong pown, agak2 la yek. awak tue bukak kedai makan. bukan kedai jual carpet. bnd pntg boleh takde. kalau mee hoon xde ke, ok lg. mcm2 kan. tue la dia. bila dah wat salah, sume taknak mengaku. ibarat dah baling batu, cakap kucing yg baling ( betul ke peribahasa aku nie )apa name org lah mcm tue. bila sorang da buat salah, sume yg ada kt situ kene tempiasnye. same lah kalau kita hidup berkumpulan.susah kan dpt org yang tak sedar diri nie. tp yg aku tak puas hati sgt, ko siap boleh nak hanjeng2 kawan aku. kalau berani, dtg lah tujah btg idung mmbe aku tue. kalau ko nak tunjuk samseng sgt kan. ko igt badan ko besar badak, membe aku tue takut lah. sian mak ayah ko. susah payah carik duit, ko menghabiskan duit diorang. aku bukan nk hina keje sape2. tapi yg aku nak ckp, KESIAN MAK BAPAK. len lah kalau mak ayah ko keje tukang cop duit. 
org bila culture shock mcm tue la. tak tgk cermin kt bilik air yg besar gedabak tue. tilik sikit setiap inci badan ko yg budget2 cumel tue okies.

dah 4 hari aku tido bilik sorang. takot? eh, of course la. hehehe. 3 hari pertama roomate aku pegi camping kat mersing. semalam plak dia admitt ward. sebab allergic seafood. teruja agaknye men tangkap2 kepah. then, terus rashes dekat upper limb. mcm2 lah ai.  so, pukul 11 am td dia dah discaj. mlm nie ada lah teman tido. hik3. 
kejap lg nak pegi pasar taman cempaka. best weh pasar dy. mcm2 ada. makanan yg tak penah tinggal ::
  • air honey dew siap ada crunchy2 taw
  • chicken wing
  • mee hoon sup utara
  • keropok lekor
dulu masa zaman2 tamak, pegi pasar mlm bwk berpuluh2 hinggit. sekarang dah insaf. pegi pasar bawak rm 12 je. rm 2 tambang teksi pegi & balik. ada sape2 nak kirim ke? ha! kepada yg keje ptg, sowry lah eh. korang boleh pegi next week eh. jgn mara kwn2.nnt saya bwk blik bau hangit2 pasar mlm.
okey lah, nk charge battery jap. nnt nak guna bnyk tenaga. hihihihi.
tata,,titi,,tutu..

2 comments:

  1. aku nk tempah DONAD panggang...
    kah3..XD

    ReplyDelete
  2. hanjeng dan sampah masyarakat diorang tu sebenanrye
    HAHAHA

    ReplyDelete