Sunday, November 28, 2010

Just for YOU my dear



Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the guys I've been with
Things I've seen it takes much to impress
But sure enough you go it makes your soul stand up from all the rest

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the guys don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million guys around but I don't see no one but you

boy you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular boy
You don't give a damn about your look
Talking about I can't do it for you
But you can do it for yourself
Even though that ain't so
Baby cause my dough don't know how to end
But that independent thing I'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain

Whatever you do it's working
All the boys don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million guys around but I don't see no one but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Boy you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Timing boy
Only one in the world
Just one of a kind
He mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me
Baby (boy) you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Boy you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Saturday, November 27, 2010

bila dah buat salah, sume taknak mengaku

assalammualaikum.
hye peeps. 

harini aku keje pagi. so far, wad tue tak bz sgt. berakhirlah keje di surgical ward arini. OMG. esok masuk wad paed lg. haih! tlg lah bg aku wad yg best2 sikit. harini begang ngn cafe. kitorang dah antar order awal okies. area pukul 11 am camtu. siap ada memo yg ktrg akan dtg balik pukul 12 noon. pny lah countdown masa nak melantak, sampai2 je kt cafe makanan kitorang xde. bikin hati panas je. tny lah abg tue.
"abg, mknn pukul 12 pny da siap?'' 
muke abg tue mcm kasi hint yg diorang wat2 lupe je. then dia boleh kasi alasan yg sgt kelakar. 
"sowry la dik. td minyak masak takde. lambat sikit masak" 

hello cik abg, kalau nk kelentong pown, agak2 la yek. awak tue bukak kedai makan. bukan kedai jual carpet. bnd pntg boleh takde. kalau mee hoon xde ke, ok lg. mcm2 kan. tue la dia. bila dah wat salah, sume taknak mengaku. ibarat dah baling batu, cakap kucing yg baling ( betul ke peribahasa aku nie )apa name org lah mcm tue. bila sorang da buat salah, sume yg ada kt situ kene tempiasnye. same lah kalau kita hidup berkumpulan.susah kan dpt org yang tak sedar diri nie. tp yg aku tak puas hati sgt, ko siap boleh nak hanjeng2 kawan aku. kalau berani, dtg lah tujah btg idung mmbe aku tue. kalau ko nak tunjuk samseng sgt kan. ko igt badan ko besar badak, membe aku tue takut lah. sian mak ayah ko. susah payah carik duit, ko menghabiskan duit diorang. aku bukan nk hina keje sape2. tapi yg aku nak ckp, KESIAN MAK BAPAK. len lah kalau mak ayah ko keje tukang cop duit. 
org bila culture shock mcm tue la. tak tgk cermin kt bilik air yg besar gedabak tue. tilik sikit setiap inci badan ko yg budget2 cumel tue okies.

dah 4 hari aku tido bilik sorang. takot? eh, of course la. hehehe. 3 hari pertama roomate aku pegi camping kat mersing. semalam plak dia admitt ward. sebab allergic seafood. teruja agaknye men tangkap2 kepah. then, terus rashes dekat upper limb. mcm2 lah ai.  so, pukul 11 am td dia dah discaj. mlm nie ada lah teman tido. hik3. 
kejap lg nak pegi pasar taman cempaka. best weh pasar dy. mcm2 ada. makanan yg tak penah tinggal ::
  • air honey dew siap ada crunchy2 taw
  • chicken wing
  • mee hoon sup utara
  • keropok lekor
dulu masa zaman2 tamak, pegi pasar mlm bwk berpuluh2 hinggit. sekarang dah insaf. pegi pasar bawak rm 12 je. rm 2 tambang teksi pegi & balik. ada sape2 nak kirim ke? ha! kepada yg keje ptg, sowry lah eh. korang boleh pegi next week eh. jgn mara kwn2.nnt saya bwk blik bau hangit2 pasar mlm.
okey lah, nk charge battery jap. nnt nak guna bnyk tenaga. hihihihi.
tata,,titi,,tutu..

Friday, November 26, 2010

today is FRIDAY

salam peeps.
mcm mane harini? everything ok? harini mood aku tak berapa ok sebab flu is getting worst. ditambah pulak batuk yang tak penah nak berhenti. haih! bile lah sume nie nak elok. harini aku just makan piriton je sebab esok nek keje pagi. takut tak bgn. hoho, mati lah aku. harini balik keje pukul 9.30 PM. then turun roll call jam 10 PM. da 2 1/2 tahun hidup aku mcm nie. nk kate mcm tentera pown ada. haih! setiap hari aku mengeluh panjang.

so, semalam hang out ngan rakan-rakan se wad. sowry sebab takde satu pic pown diambil.sebab sbok sgt shopping kan. huhu. semalam kitrg tgk ngankung. hahaha,, pecah perut gile la. terbaik la cite tue. rugi sape yg tak tgk lagi. cepat2 g tgk. nnt dah xde kt wayang, menyesal. hik3.


ok lah peeps, harini xde cerita menarik pown. sebab letih keje agknye. bukan ward bz pown. letih menunggu. hik3. selamat malam uoll. mimpi indah. tata.

Thursday, November 25, 2010

~~ walk away ~~

salam peeps,
today is my OFF day.sukenye hati.jadi awal kan aku bgn arini? hoho. sebabnya idung aku nie tersumbat. tak dapat nak tido lena. i've got my allowance today. so, jap lg kitorang nk jenjalan cuci mata. lg pown dah tiba masanya lappy kesayangan nie di hantar ke klinik untuk di service. sejak semenjak kejadian dulu-dulu kala, aku jadi fobia. sebabnya lappy aku nie penah buat hal secara sengaja or tak sengaja. tetibe je di jadi hitam gelap.ouhh! cuak limpa aku siot. akhirnya segala simpanan aku selama nie, hancur lebur mcm tue je. mule2 nak mara gak. tp bile pk2, otak aku lg hebat dari komputer sebenarnya. awwww,, terperasan sudah.


trip arini ke City Square, Johor bahru.dah lame gegiler tak pegi CS. sejak pindah ke kempas yg corok nie, takde masa nak pegi. kalau tempat lame, rm1 je nek bus. sekarang rm 15 kalau nek cab. sebab bus pown jarang-jarang dtg sini. siankan kitorang.teksi pown taknak kalah. lumba-lumba sape paling mahal. nak nek haji kowt taun depan. ggrrrrggrrrrr.
ely comel ckp nk tgk cite ngankung. OMG, having severe flu la today. mungkin kene bawak shawl la kalau cmni. it's owryte dear.

harini mcm nak cuci baju. tapi tgk la mcm mane. well,, aku adalah seorang yang cinta akan ketangguhan. hahahahah,(gelak jahat). kepada yg bekerja, selamat bekerja lah yek. hik3. kepada yg bercuti mcm i, enjoy urself. harini banyak nk kene bank in duit. well, penghutang berjaya la katekan. hahahaha. 
okey la, nk pergi berendam okies. nnt kalau ada cerita hottest mottest, i akan ceritakan okies. 
tata,,titi,, tutu.

Wednesday, November 24, 2010

song VS question ??!!

salam peeps.
arini tak berapa sehat. berjangkit pulak dgn rakan se'toilet' aku. so, after balik dari keje td, trus telan ACTIFED. punyalah mengantok, aku pown melenakan diri dalam kelebatan hujan. chewah, ada ciri nak jd cam ahli sastera tak? huhu. then kul 8 ++ mlm aku terjaga. sebab bangla-bangla yg wat kerja di tapak pembinaan Hospital Permai yg baru nie betul2 sebelah bilik aku. haih! rasa mcm nk jerit je. berani diorang kacau tido ak. ggrrrrrgggrrrr
"hoi, tolong senyap boleh tak? aku nk tido nie"
tapi apakan daya, diorang pown tgh cari rezeki jugak kan. maka, dengan kemarahan yg membuak-buak aku pown bgn la. meng'online'kan diri. sambil menghentak2 kaki. (awww,, kiutnye i).
then, bila bukak blog, tgk2 i di'tag' oleh cik shaz. ouhh,, i terharu nyah. tq cik shaz



bersedia untuk di'tag' okies.

:: cik suhaida
:: cik fatin izzaty
:: cik fatin athirah
:: cik nadhirah ahmad bistaman
::cik siska 
:: cik munirah zahari

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

You are required to answer each questions below by using the tiltle song . No matter how silly it sounds . When your done tag 20 people in this note , and makes sure to tag the person who send you this :')



1. If someone says , " is this okay ? " you says
OMG by Usher

2. How you describe yourself ?
miss independent by Ne-Yo

3. What do you like in guy/girl ?
senyuman ragamu by Gerhana Skacinta

4. How do you feel today ?
bad day by Daniel Powter
(i got the damn flu)

5. What is your life's purpose ?

don't be afraid of the dark by Robert Cray

6. What's is your motto ?
never say never by Justin Bieber Ft. Jaden Smith

7. What do you friends think of you ?
im a star by Chrisette Michele
(hehe)

8. What do you think of your parents ?
only one by Yellow card

9. What do you think about very often ?
when you were young by The killers

10. What is 2 + 2 ?
almost easy by Avenged Sevenfold

11. What do you think of your best friend(s)
 cukup indah by Alif satar

12. What do you think about the person you like ?
can't smile without you by Barry manilow

13. What is your life story ?
disana menanti disini menunggu by Amir UK's

14. What do you want to be when you grow up ?
superwomen by Alicia keys

15. What do you think of when you see the person you like ?
i wish you were here by Incubus

16. What will you dance to at your wedding ?
i was born to love you by Queen

17. What will they play at your funerel ?
i'll be missing you by Puff. Daddy

18. What is your biggest fear ?
cancer by My Chemical Romance

19. What is your biggest secret ?

one in a million by Ne-Yo

20. What will you post this as ?
awesome by Plies
(mencabar minda dan tenaga saya)


*thank to en.syafiq sebab bersusah payah membantu saya :)

Tuesday, November 23, 2010

kejap takde....kejap ada..... pelik??!!!

salam peeps.
arini pm duty. tp sok naik ke am duty. OMG. letey siottttt. sekarang kerja di wad east 2 (female surgical).kadang-kadang xde kerja.tp kalau tiba masa bz, tak sempat nak borak2. hee.

PRAKTIKAL
haih! kata ada attachment.pastu ckp xde plak. mne satu nie. ckp lah btul2. nie yg buat mkcik mara nie. kalau xde attachment, lg bgus. ada patut dia suh kite praktikal kt sni. heh! buang tabiat ke ha? elok2 nk amek pengalaman kt tempat len, disuruhnya buat kt sini. bek tak payah. nges mak aku nnt. hoho. macam2 la. betul kata sister aritu. "kalau dari sekolah management tak betul, smp wad pown tak betul-betul." ( no komen ).sem nie gile stress la. silap-silap hari bulan, pakar yg menjaga aku sok dr.psyciatric.



HOLIDAY
tadi aku kol my bapak. asik2 soalan yg same je diorang akan tny. "bila cuti nie?". serba salah aku kt diorg. dah la 12 minggu aku tak balik mah. balik aritu pown tyme raya haji. alahai,, celah gigi je. diam tak diam diorg sume rindukan aku. hik3.
my bapak ckp nak pegi holiday. yeay! mungkin destinasi kali nie bertemakan pantai. mne lg kalau bukan


sebabnya adik aku yg last tue tak penah pegi langkawi lg. tyme ktrg pegi pown dy 7 bulan dlm kandungan mak aku. hik3. sian dy. sian my bapak. nk book apa2 pown tak boleh. disebabkan anak dy masuk kt kolej yang ntah hape-hape. kadang2 bile pk, rse cm nak *&%$# je. eeiii,, geram je hati n hempedu aku nie. sejak kebelakangan nie, sume entry aku pasal kolej aku kan. hahahah. lawak jela. baru aku prasan.
harini takde benda pelik berlaku pown, xde bnd sgt nk di story kan.

ok lah peeps, sok nk keje lg. kalau dpt gaji xpe jgak kan. nyte,,nyte uolls.

public holiday :.

hye peeps,,
selamat bercuti kpd semua org johor.
harini ari keputeraan sultan.
tapi aku tetap meneruskan tugas di wad.
kalau dpt gaji takpe gak keje tyme public holiday nie.
haih!
nasib badan.
sekarang nie tgh berkira-kira bila nak cuti,
dah tension sgt dok sini.
tak tahan rasanya dah,
6 bulan tue ibarat 6 taun lmenye.

best kan jadi org ternama
lebih-lebih lg jd sultan.
perkara ygg melibatkan diri,
satu negeri cuti sbg tanda memperingati
kalau mcm tue,
bile aku jd raja/sultan nnt,
setiap 22 may semua negeri sembilan
CUTI.
hohoho
hep..hep.. horey!
hahaha.

arini takde cerita best pown yg nk dikongsikan
cume nak jerit kuat-kuat

AKU NAK BALIK RUMAH SEKARANG !!!!!

Sunday, November 21, 2010

mood .. mood .. mood ..

hye peeps,
uoll tgh buat ap ha?
curik2 makan?
eypp! tak elok la.
napa tak ajak i sekali. 
tak baik taw.

mood tak berapa nak ada lah sekarang.
tak taw nk cerita apa.
badan arini letih sgt2. 
arini wad pasif.
tapi bznyer mcm aktif 48 jam.
haih!
mcm mana la aku dah keje nnt kan.
risau btul.

arini PM duty.
letih .. letih .. letih ..


******************
balik je keje td trus kene pergi rokol
mcm sekolah rendah okies.
sekolah menegah pown tak mcm nie.
menci btul la.
aku nak balik sekarang jugak.
ko paham tak?

tension btul la.
dah la, 
banyak aku ckp, lagi bnyk darah ak mendidih
okies beb,,
sok aku update lg eh.
mungkin dalam nada gembira
mahu pun separa sedih.
hahahaha

nyte .. nyte ..
tido lena
mimpi indah

luv yaa ~

:: bangun pagi :: gosok gigi :: terus online ::

assalamualaikum
salam sejahtera
salam satu malaysia

hye peeps, arini pm duty lg. sedap sikit badan dapat rehat lama sikit. BTW, even keje ptg pown, mata nie tetap terjaga awal pagi. dah paksa mata nie ttup smp jam menginjak ke angka 11 ++ tp xnk. haih! kene la bgn pagi jugak. bgn2 je trus online. wow! dasat lah anak cik bibah nie. kalau lah mak aku taw nie keje aku, hahahahahhaha. alamatnye, tak nmpk lubang telinga dah. hik3.

arini last keje kat wad DAHLIA 4 (medikal lelaki). so far, xde la perkara buruk yg berlaku. semua okey2 saja.sok keje wad TIMUR 2 (female surgical). pm duty lg. hoho. bahagia gile idup. aktiviti harini, takde yg menarik pown. jadual harian :
  • sapu bilik
  • kemas tempat tidur
  • kemas kain baju
arrgghh,, semalam terlepas satu weeding ceremony at my hometown. akk sepupu aku bersanding. rugi btul. tak dapat nk mkn lauk perantin. hik3. kolej kerajaan nie mmg pelik rules dy. dalam buku peraturan ada ckp pelatih boleh balik sebulan sekali je. tp bila mintak balik, mcm nk mintak kawin ngn anak raja. pelik..pelik..

20 nov 2010 selesai sudah majlis resepsi akk sedara aku yg malatop nie kt rumah kediamannya. 21 nov 2010 pulak resepsi di rumah lelakinya. mesti pelik kan? bila diorang nikah? hik3. diorang da nikah 12 sept 2010 aritu. ala-ala nikah gantung gitu. sebabnya akk sedara aku nie nak sijil nikah untuk mintak transfer ke semenanjung. sekarang nie beliau mengajar di sarawak. huh! selamat aku tak mintak sabah aritu. kalau tak, mcm nie la jadinya. 

pape pown aku nak jugak ucapkan selamat pengantin baru (walaupun da lame) hik3. semoga berbahagia hingga ke cucu cicit. cepat2 timang baby taw. tak saba nak dpt anak buah sedara. yeay! hee.




"kids & baby photo contest"

maka dengan senang dan gembiranya saya ingin meng'tag rakan2 saya utk menyertai contest ini.

cik sue
cik faezah
cik ayu
cik siska
cik lyana mastura
cik anna
cik syafinaz razak
cik sarah mustaza

syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)

3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..

5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)
hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.

Saturday, November 20, 2010

tensionmension

asssalamualaikum
salam sejahtera
salam satu malaysia

haih! awal2 lagi dah mengeluh. nie cheq nak lepaskan tension cheq nie. bf cheq dah mara sbb cheq selalu lepaskan tension kt dy. nk wt cne, da dye je org pertama n terakhir cheq contact.
bengang gile ngan sebuah kolej kerajaan nie. mula2 ckp lain, pastu ckp lain plak, mane satu yg betul ntah. ckp mcm yenna. hish, ikutkan hati rase nk bagi penampaq laju2. wahhh! besar kan aku. korang cube pk logik eh. ada ke patut dy boleh ckp cuti final nie sume kene kosongkan hostel. satu bilik akan disediakan but maximum boleh letak 2 kotak je. luggage n seangkatan dgnnya TAK DIBENARKAN. WTF
diorg igt mak bapak aku nie keje tukang cop duit ke. igt murah2 nk turun naik negeri nie. tol n minyak da rm300. belanja makan lagi. cuba lah ko pk skit kalau ko kt tempat ktrg nie, ko rse lah ap yg ktrg rase.
banyak lg nk cerita tp cheq tak berani nk cite panjang2 nnt cheq kene saman. pk lagi 6 bulan je nk berambus dari kolej kerajaan nie. tp 6 bulan tue ibarat 6 taun pon ad.

dah la, cheq xnk cite sal bengang2 nie. semput akk dibuatnye. arini cheq PM DUTY. wad? takdelah bz mane sbb aktif malam. sok pown pm duty lg. boleh bgn lmbt. pg td pown bgn awal sbb memikirkan kain baju dah lme gile terperap. cuma tak hasilkan bau je. sok xde hutang lg nk dijelaskan. cuma hutang tido je. hoho.harini dpt dunkin donut dari roomate. ouh,, baik hati sungguh ye. actlly kureng sikit kuih2 nie. tp dah org bg kan. sedap jugak tp bile dah mkn bnyak2, jd muak. sbbnye terlalu lah MANIS.

mata da ngantok nie. badan belum berendam lg. bile lah nak berakhir segala penderitaan nie. harap-harap ganjaran masa kerja sgtlah berharga. sy termakan la kata2 SN tue.
" biar keje susah2 dulu. nnt bile dah posting kat tempat senang, xdelah gayat sgt." hoho.
tak larat rasenye nk menaip. sbb badan letih sgt2.
jumpa lagi okies.
tata :P

gurau-gurau manja gitu :)

UJIAN DARAH

sebaik saja mengambil tempat duduk di ruang menunggu sebuah klinik,
Johan terpandang Jojo sedang menagis teresak-esak. dia segera mendekatinya

Johan: kenapa menangis? 
Jojo: saya datang untuk ujian darah.
Johan: awak takut ke?
Jojo: saya tak takut. masa ujian darah tue, mereka telah terpotong jari saya. 
(mendengar penjelasan Jojo itu tadi, Johan terus menangis dengan sekuat hatinya)
Jojo: kenapa awak pulak yang menangis?
Johan: saya datang pulak untuk ujian air kencing.


Friday, November 19, 2010

negeri sembilan --->> johor bahru

assalamualaikum
salam sejahtera
salam satu malaysia


pejam celik,pejam celik cepat betul masa berlalu. rasa mcm nak lari je dari kolej nie. tp apakan daya? mak ayah saya bukan org senang nk bayar RM 110,000 tue. hoho. semalam i balik raye haji taw. jgn jelez. lepas jugak rasa rindu kt family. of course kt i pny bilik. bilik i cantik taw. hahaha, sume bilik cantik kan?kan?kan? :)


w/pown cuti 2 hari je but it's very meant to me. tak saba nk tunggu cuti final tak lama lagi. abah ckp nak pegi holiday. yahooo. dah lame tak pegi jenjalan ngan family. kalau ada pon, asik lah tak cukup org. nnt bila akk ak da kwen nnt, msti ktrg pegi ber 6 je. uuwwaaaa,, sedihnye. kalau ikutkan hati, taknak bg akk kawen. tp dah jodoh kan. sok lusa aku plk yg kawen. chewah,, gatal i tau nyah!.


harini i keje pg. lepas je raya tak penah  keje ptg lg. patutlah badan rasa lemah je ari2 bgn pg. hik3. mcm mane eh da kje nnt. lg kene bgn awal. adoih! seramnye. tak saba rasenye nk grade. bukan ap, dah taknak terikat dgn mana2 rules. semak kepala okies. esok i keje ptg. yeaya! dah lama tunggu taw sbb boleh bgn lambat sikit. 


arini i happy sgt sebab akhirnya SN nk jugak bg cross PD kt i. takdelah fening-fening kumbang lg. lastly dia lembut hati jugak. :)
arini takde buat apa-apa yg berfaedah pun. balik je keje td terus mop lantai n cuci bilik air. (opppss,, i bkn nk tnjuk2 okies. i mmg rajin.hik3) then plan nk cuci baju yg dah tertunggak 2/52. ouhh. i bukan mls taw. cuma takde masa. then tido smp la i puas. masa tuk tido always ada. huhu.


ada lg ke student yag tak balik cuti? i ucapkan selamat belajar n bekerja okies. senasib lah dgn akk nyah. tak taw la bile boleh balik. after nie kolej nie boleh lah daftar tuk tuka nama.
KOLEJ KETENTERAAN


okies, nnt kalau ada cite best, i story morry lg okey. dont sedey2. hahahaha,, 
maloha


*maloha nie aku amek dalam cite 50 FIRST DATES yang bermaksud selamat tinggal. for those yg tak tgk lagi, cepat2 download. sbb cite nie i bg 4 thumbs up okey. best sgt2. sbb i peminat setia adam sandler. 





Wednesday, November 17, 2010

25 kisah kehidupan saya


assalamualaikum
salam sejahtera
salam satu malaysia


entry nie khas buat rakan nun jauh dimata tapi dekat di blog iaitu hasdhatul nor faezah. dy dah tag saya untuk buat entry nie. saya sahut cabaran itu. hik3


 1. saya lahir pada 22 may 1990. pukul bpe tue tak igt tapi area-area waktu mghrib lah. berat aku pd masa tue 3.5 kg. hoho. lahir dekat Hospital Besar Tampin. anak kedua bagi pasangan Abd Halim Muhiddin dan Habibah Kassim. diberi nama Nadzirah sahaja. senang daftar sekolah nnt. hahahaha.


2. nama gelaran di sekolah rendah,menengah dan kolej tetap sama. ---->> NAD <<----
ada 5 orang adik beradik. just have one brother only. suka gado ngn akk masa kecik2 dlu. penah dulu gado sbb aku tak bagi akk aku men jutaria sme2 ngn aku.hahahahah


3. warna kegemaran? aku suke pink kowt. masa sekolah menengah dlu aku mmg addicted pada pink. cume aku benci haiwan pink. hoho. tp sekarang mcm2 kaler aku suke. im a colourfull girl. chewah. 


4. belajar dekat Kolej Kesihatan Johor Bahru sebagai jururawat pelatih. bukan dari bidang yang aku minati. penah bercita-cita untuk lanjutkan pelajaran dalam bidang TESL. tapi result tak berapa okies. pilihan mak adalah jururawat. sedang belajar dalam tahun 3 semester I. akan tamat pada julai 2011. perkara yang paling kelakar semasa temuduga.


si temuduga: kenapa adik pilih jururawat?
aku: sebab mak suruh.
si temuduga: cuba beritahu apa maksud pada setiap line di tudung staff?
aku: mintak maap lah encik. saya tak pernah pergi hospital kerajaan. saya tak taw.


wow! berani mati tak aku jawab cmtu masa temuduga? hahahahaha


5. sangat penakut. dulu masa sekolah penah tido ramai-ramai atas katil. aku pny la penakut sampai taknak beranjak dari tempat tido. mmbe yang ada kat tengah tue smp tersepit-sepit sbb aku amek space yg besar. masa sekolah menengah, tak penah tido sorang. mesti kene gabung katil sebb penakut.haih!


6. aku paling benci kalau org yang belagak ngn aku. padahal dulu masa ko susah, aku jugak yg ko carik. semua mslh ko, sume aku yg tolong. skrg, bila ko dah ada kwn baru (padahal kawan-kawan ko sume cam gamp) ko nak belagak ngn ak. aku pown xberminat la nk kwn ngn ko. budak kampung, tak sedar diri. huh!


7. agak pendendam orgnya sebab sekali orang buat taik ngn aku, smp mati aku takkan lupa. 


8. tak suka suasana bising yang mcm sakai. suka akan kedamaian,kemakmuran. benci kalau org tak phm bahasa bila aku dah sound banyak kali. aku tak hingin nak dgr sore-sore ko tue. diam-diam sudah.paling benci bila orang tgh on phone, pastu ckp mcm orang gila. hello, aku tak hingin nk dgr perbualan ko tue okies!


9. barang-barang kesayangan? banyak. sponge bob, hp, notebook acer aspire one, heater & iron mak aku belikan masa aku mula-mula masuk kolej JB.


10. hobi aku? hahahaha. tido.tido dan terus tido. hoho. kadang-kadang suke hang out mencari kedamaian. cuci mate tgk brg-brg baru. nk beli duit xde. hik3.


11. aku sgt suka mkn mee hoon. tak kesah la mee hoon masak ap. sume aku telan. kecuali sayur kangkung. sbb masa aku tadika dulu, ada buat jamuan. nasi tomato n sayur kangkung. bau dia mcm bau inai. eeeyyeeewwww! i hate inai. then, cikgu aku paksa abeskan sayur tue. aku abeskan dengan sulam air. after that, sumpah, i taknak makan kangkung lagi. pelbagai air dan rase aku telan saje. aku tak cerewet dlm makanan nie.


12. aku tak suka org buat sepah bila aku dah kemas sesebuah tempat terutama bilik yang aku dok sekarang.yang pastinya aku tak suke org kacau stuff aku. its mine bisnes.aku amat cerewet dgn kebersihan. tp kadang-kadang aku malas jugak. hoho


13. sangat suka dgn baby yang comel2. kalau tak comel pown aku suke jugak. hehe. 


14. perkara yang paling mengerikan taun nie, tgh2 drive, tetibe enjin mati. belakang kereta adalah sebuah trealer besar. dgn hebatnya trealer tue telah mengeluarkan hon yg sgt kuat dan menyeramkan. huh! yang pastinya i terselamat smp skrg. :)


15. tak suka belajar. lagi2 bila dah masuk kolej. esok nk periksa, mlm baru baca n tercarik2 soalan past year. terukkan? kalau lah mak aku taw perangai aku mcm nie, hoho.


16. mengidamkan kereta nissan latio. tp tak taw lah mampu beli ke tak. hahahah. kalau tak dpt latio, myvi pown jd lah. dari xde. 






17. memiliki seorang kekasih hati yang bernama Muhammad syafiq bin shaharudin. kitorang dah kenal since sekolah rendah lagi. menjalinkan hubungan pada usia 18 taun. konon-konon nak fokus pada pelajaran.hahahaha,, hubungan hampir mencecah ke angka 3.


18. perkara yang aku inginkan walaupun aku tahu ia xkan jadi kenyataan ialah aku mahu tinggi mcm nasha aziz. sekarang mempunyai berat 47 kg dan ketinggian 153cm. wahhh,,pendeknye aku.




19. kereta yang dipandu sekarang adalah wira 1.5 kepunyaan abah. hik3. tak berani bawak kereta besar sbb nnt pemandu lain tak nmpk aku. tak mahir dalam kereta auto sbb tak selalu praktikkan. 


20. sangat suka kepada permainan catur. pencapaian terbaik; juara zon selatan, johan sekolah rendah, tempat keempat berkumpulan daerah, tempat ke-32 pada open tournament di kulai. tak pernah terpiki untuk smpai ke peringkat yang lebih tinggi sebab takde masa. huhu.






21. sangat suka akan bau-bauan yang bertemakan buah dan bunga. mempunyai bauan ross bud di bilik. feeling-feeling dekat taman bunga pulak, :)


22. haiwan yang paling tak suka adalah katak. kalau org dah jerit katak 200m dari saya pun, saya tetap lari dulu. tgk gmb or cerita pown tak boleh. sangat geli okies :(


23. seorang yang amat boros. suka beli barang yang tidak berpatutan. hoho. habit kan.


24. orang ramai samakan wajah saya dengan artis korea. girl generation. ada ke? 


25. sampai jugak pada no 25. hahahah. sangat sayang pada keluarga. berjanji akan balas jasa mereka once saya dah kerja nanti. 


okies, smp sini dlu entry berkaitan dgn diri saya. luv yaa ~~